+


PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno


Branky a nahrávky: 10. Chludil, 12. Kráčalík (Mojžíš), 16. Chludil (Frömel) – 39. Horký (Šalé, Mišiak), 50. Sedláček (Kos), 51. Sedláček (Kos, Svozil), 57. Svozil (Fajmon), 60. Svozil. Rozhodčí: Rapák – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 23:54. Průběh utkání: 3:0, 3:6.
PSG Berani Zlín: Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Jakeš, Lavička
HC Kometa Brno: Bizoň (16. Schnattinger) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Fajmon, Němec, Prčík, Svozil – Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmin, Mišiak, Vyroubal

Komentář k zápasu

Duel začal první šancí Brna, v níž byl Sedláček, ale jeho rána po efektní stahovačce mířila jen do Hamrly. Přesně za minutu domácí ze své první šance už skóre duelu otočili, když se svižnou střelou prosadil Lukáš Chludil. Vyrovnat mohl kapitán Komety Brabenec, nicméně Hamrla proti jeho ráně mezi betony opět zasáhl. PSG poté navíc navýšilo svůj náskok, když se z dorážky prosadil Jakub Kráčalík. Vydařenou třetinu poté Valaši korunovali také další trefou, podruhé v zápase se prosadil Lukáš Chudil – tentokrát po vydařené sóloakci.

Hosté do prostřední části vstupovali s touhou duel otočit. Po pěti minutách hry měl první tutovku Brabenec, před prázdnou branku ale netrefil kotouč ideálně a poslal jej vedle branky. V polovině zápasu se zaskvěl Schnattinger, jenž v jasné šanci vychytal Frömela. Harmlovo kouzlo odčaroval až v předposlední minutě druhé třetiny Adam Horký, který po přihrávce Šalého trefil přesně šibenici branky Zlína. V samém závěru třetiny mohl skóre ještě korigovat Brabenec, ale ani potřetí Hamrlu nepřekonal.

To nejlepší si Kometa schovala do poslední třetiny. Nejprve Hamrla pochytal šance Kosea a Mišiaka, ale poté už modrobílí úřadovali. O snížení se postaral Ivo Sedláček, který dorazil do sítě vyraženou ránu Kose a ten stejný hráč o minutu a půl později, opět za asistence Kosa, vyrovnal. Tentokrát Sedláček nahození svého kolegy umně tečoval. Obrat završili Brňané v závěru, kdy na 4:3 otočil tři minuty před koncem Stanislav Svozil, jenž od modré propálil prudkou ranou vše, co mu stálo v cestě, a chvíli před koncem ranou do prázdné branky pečetil výhru 5:3.

Nadstavba začal velkou šancí Zlína, Chludilovi ale hattrick ukradl skvělým zákrokem Schnattiger, to na druhé straně už mohly čepice létat na ledovou plochu. Stanislav Svozil si vzal puk, projel celou obranou ševců a završil hattrick, a hlavně přisoudil Brnu čtvrtý bod.


Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu