+


HC Kometa Brno - HC VÍTKOVICE RIDERA


Branky a nahrávky:4. Sokolovský (Dej), 11. Bakoš, 28. Bakoš (Dej), 32. Grmela (Žalud, Vincour), 38. Staša (Vincour), 48. Zábranský (Dej, Bakoš) - 31. Szturc, 34. Velecký (Mikula), 43. Velecký (Mlynář, Voráček), 44. Káňa (Maliník, Mlynář), 60. Velecký (Hrubý) . Rozhodčí: Volf - Mlčoch, Velínský. Vyloučení: 9:8 navíc Dudáš (Vít) 5 minut + do konce. Využití: 4:4 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 91. Střely na branku: 45:52. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5.
HC Kometa Brno: Hubačka - Sokolovský, Bakoš, Fišera, Žalud, Václavovič, Koš, Reschowský - Dej, Zábranský, Vincour - Němec, Petružálek, Grmela - Kočan, Staša, Zima - Kozárek, Stehlík
HC VÍTKOVICE RIDERA: Vošvrda - Falter, Hartmann, Dudáš, Hrubý, Mlynář, Voráček, Ledvoň - Valchař, Mikula, Velecký - Káňa, Maliník, Sturz - Bursík, Strapáč, Klimša - Kara, Olšar

Komentář k zápasu

V Ledové paláci Za Lužánkami začali lépe hostující hokejisté, ale do vedení šla, jako první, Kometa, a to hned ve své první přesilovce, když se od modré tefil Sokolovský - 1:0. S hosty to mírně zamávalo, ale tlačili se dále dopředu. Nejprve nebezpečně pálil Klimša, poté Hubačka, hájící branku Brňanů, zneškodnil nájezd 2 vítkovických útočníků a Kometa udeřila podruhé. Bakoš, dnes jeden z nejlepších na ledě, zvýšil na 2:0. A Kometa se osmělovala stále více a více. Zábranský, jako správný kapitán, táhl útoky, které volaly po gólu a Vošvrda, v brance hostí, se měl co ohánět.

Už v první minutě prostřední části mohlo být na domácí střídačce ještě veseleji, kdyby Dej zužitkoval své dvě vyložené šance! Vítkovice se snažili vyrovnat hru, ale srazilo je zpět vyloučení Dudáše, který si, za úder do hlavy protihráče, mohl libovat, že je první ve sprchách! Následnou pětiminutovou přesilovku využili domáci dokonale. Z prostoru mezi kruhy propálil Vošvrdu opět Bakoš - 3:0. Kometa stále útočila a především první lajna o sobě dávala znát a dělala vítkovickým nemalé problémy, proto jako blesk z čistého nebe přišlo snížení. Hubačkovo podražení zůstalo bez trestu a Sturz pohodlně doklepl do opuštěné klece - 3:1. Brněnská odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat, když Žaludovu ránu od modré tečoval Grmela - 4:1. Kometa tímto upadla do předčasného uspokojení, jenže z toho je vzápětí, po chybě v rozehrávce, probral nekrytý Velecký - 4:2. Definitivní klid před přestávkou přinesl na domácí hokejky Staša, když při hezké kombinaci mu přenechal puk Vincour - 5:2.

To, co si Vítkovice šetřili po dvě třetiny, naplno rozbalil v té poslední a velice jim k tomu dopomohla domácí nedisciplinovanost. Dvojnásobné vyloučení využil nejprve Velecký, když propasíroval puk do branky skrze Hubačkovy betony - 5:3 a hned poté Káňa, který po samostatné akci rovněž zostudil Hubačkovy betony - 5:4. A mohlo být ještě hůř pro Kometu. Mikula obral o puk otálejícího obránce o puk, ale Hubačka se tentokrát vyznamenal a při následném protiútoku platilo otřepané "nedáš-dostaneš"! Na konci ukázkové kombinace byl Zábranský - 6:4. Jak důležitý to byl gól, ukázaly závěrečné minuty. Hosté sevřeli Kometu do kleští a ta, i když kolikrát jen se štěstím, které se drželo Hubačkovi pevně za krkem, přežila i dvojí oslabení. Povolilo jen jednou, když, nejlepší hráč Vítkovic, Velecký snížil na 6:5, ale to byla už pouze vítkovická labutí píseň a Kometa se dočkala, po dvouzápasovém půstu, opět domácího vítězství!


Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu