+


HC Kometa Brno - VHK ROBE Vsetín


Branky a nahrávky: . Rozhodčí: . Vyloučení: 12. Komínek (Jarůšek), Jarůšek, 60. Zemánek - 3. Palička, Pořický, 27. Kocur (Hlouch), Surovčík (Kuba), 54. Surovčík. Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
HC Kometa Brno: Klimeš (Galanský) – Kousalík, Pospíšil F., Pospíšil L., Ješko, Pláněk, Tesař - Šidák, Štěpánek, Březa, Rymeš, Harmim, Pavlák, Komínek, Zemánek, Maša, Touška, Jarůšek, Březa,Juráň.
VHK ROBE Vsetín: Hromada (Guštafík)- Vrba, Holomek, Jaškin, Štindl, Tyralík, Kocur – Kentoš, Ptáčník, Pořický, Surovčík, Pospíšil, Dubec, Kubo, Palička, Vávra, Červenka, Lechner.

Komentář k zápasu

Během posledních tří týdnů doznala sestava brněnského dorostu značných změn. Na hostování do Slezanu Opava odešli Popolanský se Stehlíkem a do brněnské ligové juniorky zamířil Lysoň s Hemalou a Bednářem. Na brankářském postu došlo také ke změnám, když dosavadní jasná jednička Čiliak kývl na nabídku trenčínské juniorky a Machala neodolal vábení třebíčského dorostu. Na listině zraněných se objevil elitní bek Zbyněk Vozdecký, který leží v nemocnici se zánětem mozkových blan.

Zápas se Vsetínem byl předposlední test před nadcházejícím předkolem play off. Kometa nastoupila s mládím nabytým kádrem, odhodlaná udržet tři body na Starém Brně, jak před zápasem uvedl asistent kapitána Komety Štěpánek. Brněnští nastoupili do utkání v rychlém tempu, které přibrzdilo až vyloučení Jarůška v čase 1:27. I přes oslabení byla Kometa lepším týmem a zejména rychlými přihrávkami na útočnou modrou v podání domácího F. Pospíšila se snadno dostávala k zakončení. Úvodní tlak zmrazil v čase 2:55 hostující Palička, který po sólové akci vystřelil od modré čáry a domácí brankář Klimeš po zaváhání lovil puk ze své klece - 0:1. Vsetín převzal taktovku a dalším drzým průnikem přes chybujícího Pláňka se dostal k zakončení, ale tentokrát Klimeš napravil svou chybu z úvodu a puk vytěsnil do bezpečné vzdálenosti od brněnské svatyně. Ve 12. minutě našel domácí Jarůšek přihrávkou dobře postaveného Komínka a ten chytrou tečí srovnal stav na 1:1. Na konci třetiny se domácím naskytla přesilová hra, v níž ale chyboval Tesař a vsetínský Pořický ze samostatného úniku naneštěstí pro modrobílé zapsal své jméno gólovým písmem do zápisu utkání. Do šaten se šlo za stavu 1:2.

Domácí nastoupili do druhé třetiny s větším důrazem a hned se tlačili do koncovky Šidák se Štěpánkem, ale obrana v žlutozelené barvě zatáhla na poslední chvíli za záchranou brzdu v podobě faulu a skóre se neměnilo. O několik málo chvil to byl opět Štěpánek, který se uvolnil a zkoušel gólové štěstí z mezikruží. 7. minuta druhé dvacetiminutovky byla opět osudnou pro tým z Brna. Po přihrávce Hloucha si gólovou radost vychutnával Michal Kocur a Vsetín vedl už 3:1. V době, kdy se zápas přehoupl do druhé poloviny, čárový rozhodčí odpískal rádoby icing, jež viděl jen asi on sám a protestující Štěpánek dostal osobní desetiminutový trest. Když už klepala na brány stadionu druhá přestávka, tak mladíček modrobílých Maša pelášil s toušem za gólem, ale jeho express se zastavil na bezchybném brankáři hostí Hromadovi.

Zpočátku třetího dějství se do šance dostával dnes dobře hrající Komínek, ale na Hromadu byl „krátký“. Stupňující se tlak domácích přibrzdil Pláněk, který musel na lavici hanby, a hostující komando bezchybně tuto nabídnutou přesilovku využilo. Po tvrdém projektilu Kuby a teči Surovčíka tedy domácí borci prohrávali už o tři branky 1:4. Jiskru naděje vykřesal Jarůšek, jenž hned v dalším střídání snížil střelou švihem na 2:4. Poté se roztrhl pytel s vyloučeními a vypadalo to, jako by rozhodčí zkoušeli nově vyfasované píšťalky. Sedm minut před koncem ještě zvýšil dnes už druhou brankou Surovčík a v závěrečných sekundách kosmeticky upravil na 3:5 Zemánek. Výkon týmu ovlivnil fakt, že hlavní pozornost byla upřena k utkání juniorky, která hostila jihlavskou Duklu v boji o záchranu. Tři body putují na Valašsko.


Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu