+


HC Kometa Brno - HK Nový Jičín


Branky a nahrávky:1. Novák (Hakl), 10. Bezděk - 53. Svoboda . Rozhodčí:Hejduk - Pavlík, Jeletz . Vyloučení:7:5 navíc Žák (NJ) 10 min. . Využití:0:0 . V oslabení:0:0 . Diváci:61 . Střely na branku:20:45 . Průběh utkání:2:0, 2:1, 3:1 .
HC Kometa Brno: Guštafík (Daněk) - Hradil, Kevezsda, Kříž, Maršálek, Farsa, Šidák, Theimer, Šimeček - Hakl, Novák, Beránek - Lesonický, Novoměstský, Kohoutek - Lainka, Bezděk, Křen - Röhrl, Zajíc, Píše
HK Nový Jičín: Kohn (Kostelecký) - Kurovec, Bajer, Mucala, Svoboda, Šatrán, Hruška, Havlík, Tobola, Parkáč, Orság, Jelen, Báchor, Gajdoš, Hradil, Dressler, Žák, Cruz, Holáň

Komentář k zápasu

V dalším kole ligy dorostu se na ledě Komety Úvoz představili hráči Nového Jičína. V prvním vzájemném duelu hráči Nového Jičína svého soupeře porazili hladce 5:1.

Utkání začalo hodně z ostra a když nejprve hosté střelou z mezi kruhů těsně minuli domácí klec, hned z protiútoku otevřel skóre, za přispění teče hostujícího obránce, domácí Novák. To běžela teprve čtyřicátá vteřina hry. I nadále se Kometa tlačila v před a jejich snahu korunoval v čase 9:06 druhou brankou Bezděk. Poté dostali hosté výhodu přesilové hry 5 na 3 a domácí hráči odvraceli jejich pokusy jen z notnou dávkou obětavosti a štěstí. Z tlaku se Kometa až do konce první části nedostala, avšak branku neinkasovala. Po první třetině byl tedy stav 2:0 pro Brno.

Ve druhé části hry hosté očividně přidali a domácí chvílemi nevěděli kam dříve skočit. Přesně v polovině utkání zmařil stoprocentní příležitost ke snížení jičínský Tobola když tváří v tvář Guštafíkovi nedotáhl svůj blafák dokonce. Domácí si v této části hry nevypracovali vážnější akci, a tak i po dvou třetinách vedli o dvě branky.

Hned v úvodu třetí části putoval na trestnou lavici Novák a hosté si znovu vynutili tlak. V polovině třetiny putovali v rychlém sledu na trestnou lavici Hakl s Kevezsdou a hosté měli téměř dvě minuty výhodu přesilové hry 5 na 3. Hosté domácí hráče několikrát vyšachovali, ale svými neuvěřitelnými zákroky držel domácí hráče jejich brankář. Oslabení Kometa přestála avšak krátce po jeho skončení inkasovala. Ihned po vhazování po levici domácího brankáře vystřelil Svoboda a jeho střela skončila mezi betony domácího brankáře - čas 52:17. Domácí poté na chvíli srovnali hru a vše spělo do dramatické koncovky. Necelé dvě minuty před koncem si vzali hosté time-out a nastoupili do hry s 6 bruslaři. Po zmatku před domácí klecí putoval za katr Hradil a hosté v tu chvíli hráli 6 na 4. Domácím se však podařilo vyhodit a do prázdné branky pečetil skóre Novák. Kometa Úvoz tedy oplatila soupeři porážku z úvodního vzájemného duelu a zvítězila 3:1.


Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Brno): Herně nám dnes zápas s vyjímkou první třetiny nevyšel. Důležité však jsou dva body, díky kterým jsme stále ve hře o postup do play-off.

Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu