+


HC Kometa Brno - Rytíři Kladno


Branky a nahrávky: 25. Staša (Svoboda, Mišura), 36. Smolík (Kožar), 35. Skočovský (Mišura, Koš) - 23. Křepelka (Petráček, Bláha), 35. Valský (Trončinský, Hlusička), 46. Hrdlička (Petráček), 63. Valský (Hlusička). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Střely na branku: 21:35.
HC Kometa Brno: Čiliak - Zítka, Babic, Reschowský, Koš, Pospíšil, Skočovský, Vozdecký - Stehlík, Svoboda, Mišura, Jarůšek, Staša (C), Smolík (A), Štěpánek, Grmela (A), Zima, Chládek, Popolanský, Kožár.
Rytíři Kladno: Cikánek - Šmíd, Čermák, Petráček, Trončínský (A), Dostál, Stehlík, Látal - Melka, Křepelka, Bečvář, Mužík, Procházka, Valšký, Hoffman (A), Plichta, Bláha, Veselý, Hrdlička, Hauer, Hlusička (C).

Komentář k zápasu

Z důvodů reprezentační přestávky začala sezóna extraligy juniorů o týden později 3. kolem. Na úvod zavítal na brněnský led soupeř až z dalekého Kladna. Na obou mužstvech bylo ze začátku znát, že nechtějí udělat chybu a umožnit tak soupeři, aby otevřel skóre. Mírně aktivnější Kladno si vytvořilo několik šancí, ale Čiliak byl pozorný. Po dvou vyloučených na obou stranách a větší střelecké aktivitě Kladna se oba soupeři rozešli po první třetině za bezgólového stavu 0:0.

Jestli v první třetině chyběli góly, tak ve druhé to hráči dostatečně napravili. Prvním, kdo otevřel skóre zápasu byl kladenský Křepelka, který využil Petráčkovu přihrávku – 0:1. Domácí však na sebe nedali dlouho čekat a hned o minutu později bylo srovnáno. K puku se dostal domácí kapitán Roman Staša a rázně tak utnul radost Kladenských z vedoucího gólu – 1:1. Když se základní hrací doba zápasu převalila za svoji polovinu, začali znovu padat góly. Opět to bylo Kladno, které se znovu dostalo do vedení. Trončínského asistenci přesně využil Valský a strhl tak vedení znovu na stranu hostů – 1:2. Jakoby se však opakovala situace z předchozích dvou gólů. Neuběhla ani minuta, když se za brankou Cikánka nezjištně vymotal s pukem Lukáš Kožár a nečekanou přihrávkou vybídl osamoceného Jindřicha Smolíka. Ten bez přípravy zvedl puk bekhendem ideálně pod horní tyč Cikánkovi brány a opět vyrovnal stav na 2:2. Junioři brněnské Komety po vstřeleném gólu využili situace, kdy se zdálo být Kladno rozhozené z rychlého vyrovnání. Po buly ve středním pásmu se znovu usídlili v kladenské třetině. Puk si vyměnil Koš s Mišurou, ten poslal přesnou nahrávku na modrou, kde číhal David Skočovský. Brněnský bek vyslal na Cikánka tak tvrdou a přesnou ránu, že se puk zastavil až pod spojnicí kladenské brány – 3:2. Během 47 sekund tedy Kometa otočila skóre ve svůj prospěch. Před koncem druhé třetiny ještě dal rozhodčí možnost Kladnu srovnat stav, když odpískal trestné střílení. Exekuce se ujal kapitán hostí Hlusička, ale svoji kličku do bekhendu v gól nepřetavil.

Do třetí třetiny nastoupilo lépe Kladno. Čiliak se musel hodně ohánět, protože v první osmiminutovce hrálo Kladno hned tři přesilovky po sobě. Především díky brněnskému brankáři se stav nezměnil až do 53. minuty. To si kladenský obránce Petráček v přesilovce zkušeně všimnul volného prostoru mezi kruhy, kam si nikým neatakován nabruslil od mantinelu. Jeho pokus bekhendem sice Čiliak reflexivně vyrazil, ale u druhé tyče stál Ondřej Hrdlička, který napodruhé vyrovnal – 3:3. Kladno vstřelený gól nabudil a Čiliak, spolu s obranou Komety měli ještě hodně práce do konce třetiny, aby udrželi pro svůj tým premiérový bod.

V prodloužení se dostalo do první šance Kladno, kdy ujížděl obraně agilní kapitán hostí, Hlusička. Jeho pokus mířil mimo. V zápětí mohl na druhé straně ukončit zápas Dominik Stehlík, jehož střela od modré byla před Cikánkem tečována a hostujícímu brankáři prosvištěla těsně kolem hlavy mimo. Poslední slovo utkání si však vzali opět Kladenští. Hlusička se zmocnil puku za Čiliakovou bránou a poslal nikým nečekanou přihrávku na volného Jakuba Valského, který svým druhým gólem rozhodl o bodu navíc, které si hosté odvezou zpět na západ Čech.


Generální partner
GOLD hlavní partner
Partneři klubu