Vítězové hodnocení odborné poroty
Důkazem podobnosti hodnocení obou „porot“ se stal dort, který pro Dortiádu připravila Jitka Křížová: „Musím přiznat, že jsem z výsledků hodnocení hodně překvapená. Na dortu jsem pracovala čtyři dny, některé detaily jsem navíc dodělávala po večerech.“
Kategorie amatér – Jitka Křížová, dort číslo 3
Kategorie profesionál – Kometa Pub Arena, dort číslo 13
Kategorie partnerské město – Kobeřice u Brna, dort číslo 17
Kategorie partner klubu – Delikomat, dort číslo 24
Prvenství z roku 2014 v kategorii partner klubu obhájila společnost Delikomat. „Vůbec jsem nečekala, že by to mohlo vyjít. Nad motivem dortu jsme přemýšleli celý rok. Vzhledem k tomu, že dorty byly opět moc hezké, jsme z vítězství moc překvapení,“ říkala Veronika Šťastná ze společnosti Delikomat. Kolik surovin bylo na jeho výrobu potřeba? „Dort vážil téměř 33 kg, bylo použito 11,5 kg marcipánu, korpus byl z kokosu a uvnitř je čokoládo-máslový krém. Chtěli jsme, aby si na něm pochutnaly hlavně děti, a proto na něm bylo hodně marcipánových figurek, které jsou nejoblíbenější. Naším cílem bylo, aby si děti co nejvíce zamlsaly.“